Esittely

Maun verran parempi.

Jokioisten Leipä Oy on tunnettu ”Maun Verran Paremmista” -tuotteistaan. Filosofiamme lähtee siitä, että maulla on merkitys. Valmistamiemme tuotteiden pitää siis olla maukkaita viimeiseen suupalaan asti.

Pystymme palvelemaan tuoreustakuulla niin isoja kuin pienempiäkin tilauksia.

Panostamme jatkuvasti tuotantolaitoksiimme Jokioisilla, sekä automatisoituun, mutta joustavaan toimintaan.  Laadun, turvallisuuden ja vastuullisuuden takaamme vielä sillä, että olemme leipomoalalla yksi harvoista toimijoista, jolla on IFS-laatusertifikaatti, joka on suoritettu erityisen korkein pisten 97,69%.

Maku ei tule itsestään.

Se on pitkän kokemuksen, kotimaisten raaka-ainevalintojen, tuotekehityksen, asiakkaan kuuntelemisen, ammattitaidon ja laadukkaan tuotannon yhtälö. Kun kerran pystymme tekemään maukasta, niin päätimme myös panostaa laajaan valikoimaan.

Meiltä löytyy enemmän valintoja kuin muilta, oli sitten kyseessä rasvapaistotuotteet, einekset, kahvileivät, ruokaleivät tai konditoriatuotteet. Kehitämme jatkuvasti uusia tuotteita kuluttajien toiveiden mukaisesti. Valikoimastamme löytyy aina jotain uutta ja mielenkiintoista.

Olemme pitkään alalla ollut perheyhtiö.

Pitkäjänteisyys, jatkuvuus ja sitoutuminen ohjaavat toimintamme. Toinen sukupolvi on ajettu sisään ja olemme arvoillamme ja filosofiallamme kasvattaneet yrityksemme merkittävästi. Liikevaihtomme on yli 10 miljoona euroa ja työllistämme liki sata alan ammattilaista.

Elintarviketurvallisuus ja laatu

Lupauksemme on olla Maun verran parempi ja tämän lupauksen pitämiseksi teemme jatkuvaa laatu-ja tuotekehitystyötä. Hyvät raaka-aineet ja moderni tehtaamme sekä ammattitaitoinen henkilökunta varmistavat tuotteidemme laadun. Leipomollamme on Hyvää Suomesta -joutsenlipun käyttöoikeus, ja leivommekin useita tuotteita 100% suomalaisesta viljasta.

Leipomollamme on vaativa IFS-laatusertifikaatti. Jokioisten Leipä Oy:n johto on sitoutunut kehittämään elintarviketurvallisuusjärjestelmää ja toimintaansa IFS-standardin mukaisesti sekä lakeja ja maääräyksiä noudattaen. Pyrimme jatkuvasti parantamaan ja kehittämään toimintaamme vastataksemme entistä paremmin niin kuluttajien kuin viranomaistenkin odotuksiin.  Myös asiakkaiden esittämät elintarviketurvallisuusvaatimukset ovat tärkeä osa toimintaa. Elintarvikkeiden valmistusta säännellään monilla säädöksillä, ja Jokioisilla onkin pitkään tehty yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa, jotta pystymme täyttämään kaikki heidän ja asiakkaidemme vaatimukset.

Tuotannossa on käytössä HACCP–järjestelmään perustuva vaarojen arviointi ja leipomo pyrkii kaikin mahdollisin keinoin minimoimaan elintarviketurvallisuusriskejä.

Elintarviketurvallisuusjärjestelmän lähtökohtana on jatkuva parantamisen tie. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että uusia työntekijöitä rekrytoidessa annetaan arvoa, jos henkilöllä on tietämystä ja osaamista IFS-sertifikaatin mukaisesta työskentelystä. Koulutussuunnitelmamme ylläpitäminen ja toimintamme pitkäjänteinen kehittäminen on jatkuvaa työtä.

Keskeinen osa tuoteturvallista leipomista on tuotantokoneiden uusiminen. Leipomossamme tehdään edelleen paljon myös käsityötä, mutta tämän apuna käytämme uusinta teknologiaa edustavia koneita ja tuotantolinjoja. Vuoden 2019 lopulla käynnistimme yrityksemme mittakaavassa merkittävän kehityshankkeen. Hankkeen tavoitteena on modernisoida tuotantoamme entisestään sekä ekologiseen että tehokkaaseen suuntaan. Tilainvestointien lisäksi hankimme pitkän harkinnan jälkeen mm. kaksi uutta, tehokasta taikinan muokkauslinjaa tuotantohalleihimme. Näillä saamme valmistettua mm. entistä laadukkaampia sämpylöitä sekä helpotettua pakastetuotteiden pakkausta. Olemme näille hankinnoille saaneet Euroopan komission myöntämää tukea Euroopan kehitysrahastosta.

Ympäristö

Pyrimme ottamaan ympäristön huomioon kaikessa toiminnassa ja kiinnitämme yhä enemmän huomiota tekojemme ekologisiin seurauksiin.

Seuraamme sähkön ja veden kulutusta sekä syntyvän jätteen määrää. Kaatopaikalle ei päädy mitään, sillä kaikki jätteet kulkeutuvat kierrätysprosessin eri osiin. Sen lisäksi, että kierrätämme jätteet, pyrimme myös vähentämään syntyvän jätteen määrää. Käytämme mahdollisimman ympäristöystävällisiä pakkausmateriaaleja ja vaadimme sitä myös raaka-aineiden ja muun materiaalin toimittajiltamme. Olemme olleet Pakkausalan ympäristörekisterin eli nykyisen Rinki Oy:n jäsen vuodesta 1999.

Olemme panostaneet uusiutuvaan energiaan ja sen käyttöön leipomossamme. Vuonna 2013 rakennetun leipomon pihalle on kaivettu yhteensä 15 maalämpökaivoa, joiden yhteispituus on yli 3 kilometriä. Käytämme siitä syntyvää energiaa sekä lämmitykseen, että jäähdytykseen. Lisäksi leipomon katolle on asennettu syksyllä 2017 suuri, yli 100 kWh aurinkovoimala. Aurinkopaneelit kattavat koko leipomon kattopinta-alan. Niistä saatavaa energiamäärää voi asiakkaamme seurata näytöltä, joka sijaitsee leipomon yhteydessä olevan myymälän seinässä. Yrityksemme on hyväksytty myös teollisuuden energiasäästösopimuksen piiriin ja hyödynnämme mm. uuneista tulevan hukkalämmön.

Koska leipomoalan palveluun kuuluu tilausten toimittaminen yritysasiakkaillemme, yksi suurimpia ympäristöhaittoja osaltamme on nimenomaan kuljetukset. Tiedostamme kuljetusten ympäristöhaitat, joten olemme toimineet niiden tehostamiseksi. Olemme investoineet moderniin, eri kokoisia autoja sisältävään kuljetuskalustoon. Näin takaamme, että käytössämme on aina oikean kokoinen auto tarpeeseen nähden. Kalustoomme kuuluu Euro 6 -normit täyttäviä dieselautoja sekä biokaasu-auto. Lisäksi olemme mm. pyytäneet asiakkaitamme huomioimaan kuljetusrasitteet ja minimoimaan turhat kuljetukset.

Historia

Jokioisten Leivän perustivat kaksi leipuripoikaa, Seppo Virtanen ja Timo Lehtilä, vuonna 1983. Yritys myytiin Tuottajan Mylly Oy:lle vuonna 1990. Vuonna 1997 perustettiin Seppo ja Jaana Virtasen omistama yritys, joka osti Jokioisten Leipä Oy:n nimen ja liiketoiminnan, ja uuden yrityksen liiketoiminta käynnistyi vuoden 1998 alussa. Toimitusjohtajaksi nimettiin Seppo Virtanen ja leipomon johtajaksi Timo Lehtilä. Yritys työllisti tuolloin 32 henkilöä. Vuonna 1988 valmistuivat myös uudet toimitilat Forssan läheisyyteen valtatie 10 viereen Jokioisille. Tiloja on laajennettu edelleen vuosina -90,-92,-94,-98 ,2002, ja 2008 kunnes vuonna 2013 sattuneen tulipalon jälkeen rakennetiin täysin uudet, modernit toimitilat Jokioisiin Leivänkujalle.

 

Sittemmin, uusissa toimitiloissa muutaman vuoden leivottua, olemme laajentaneet toimintaamme entisestään sekä viereiselle tontille, toiseen leipomorakennukseen, että samaan rakennukseen lisäsiiven muodossa. Olemme panostaneet laitoksissamme tuoteturvallisuuteen ja saimme vuonna 2014 FSSC 22000 -tuoteturvallisuussertifikaatin käyttöömme. Vuonna 2020 päivitimme sen entistä vaativampaan IFS-sertifikaattiin.