Runebergin tortut saatavilla!
Julkaistu 16.1.2019
Tarinoita siitä, miten runebergintorttu on syntynyt, on useita. Yhden tarinan mukaan kansallisrunoilijamme Runeberg oli makean ystävä ja tahtoi joka päivä aamiaisella nauttia herkkuja yhdessä pienen punssiryypyn kanssa. Tähän tarpeeseen hänen vaimonsa Fredrika vastasi kehittämällä tunnetun tortun.
Toisen tarinan mukaan Fredrika halusi tarjota miehensä vieraille jotain uutta ja leipoi kartionmallisen leivoksen kaapista löytyneistä aineksista.
Kolmas tarina taas kertoo, että alun perin tortun on kehittänyt porvoolainen sokerileipuri Lars Henrik Astenius. Runeberg tykästyi leivokseen niin kovin, että se nimettiin hänen mukaansa.
On runebergin tortun historia todellisuudessa sitten millainen tahansa, yhtä kaikki, se on edelleen suosittu alkuvuoden herkku. Jokioisten Leivän runebergin tortut ovat Suomessa, Jokioisilla alusta loppuun asti valmistettuja, meheviä leivoksia. Nyt saatavilla!