Uutuus Hamppuleipä
Julkaistu 16.7.2015
Jokioisten Leivän uutuus Hamppuleipä on leivottu paikallisesti viljelystä hampusta. Hamppu sisältää runsaasti kuitua, proteiinia sekä omega 3-rasvahappoja.
Hamppua voi käyttää monipuolisesti. Hampunsiemeniä voi syödä sellaisinaan tai niistä tehty jauhe voi lisätä esimerkiksi taikinoihin tai proteiinijuomiin. Hamppuöljyä käytetään myös ruokaöljy- sekä levitemuodossa. Runsaan proteiinipitoisuuden vuoksi, hamppu sopii erinomaisesti mm. kasvissyöjien ruokavalioon. Jokioisten Leivän Hamppuleivässä hampun siemenet ovat kokonaisia, koska niiden kuori sisältää paljon kuitua. Ne tuovat maun lisäksi ihanaa rapeutta leipään.
Hamppuleipää saa esimerkiksi useista prismoista ja citymarketeista kanta-hämeen ja varsinais-suomen alueella. Mikäli tuotetta ei lähikaupastasi löydy, kysy kauppiaaltasi Jokioisten Leivän maukasta uutuutta.