Esittely

Maun verran parempi.

Jokioisten Leipä Oy on tunnettu ”Maun Verran Paremmista” -tuotteistaan. Filosofiamme lähtee siitä, että maulla on merkitys. Valmistamamme leivän pitää siis olla maukas ja aisteja hivelevä viimeiseen suupalaan asti. Kun olet maistanut Jokioista, et enää muuta haluakaan. Näin kertovat asiakkaamme.

Pystymme palvelemaan tuoreustakuulla niin isoja kuin pienempiäkin tilauksia.

Panostimme myös upouuteen tehtaaseen Jokioisilla, sekä automatisoituun mutta joustavaan toimintaan.  Laadun, turvallisuuden ja vastuullisuuden takaamme vielä sillä, että olemme leipomoalalla yksi harvoista toimijoista jolla on FSSC 22000 elintarviketurvallisuusjärjestelmän sertifikaatti 8134-02.

Maku ei tule itsestään.

Se on pitkän kokemuksen, kotimaisten raaka-ainevalintojen, tuotekehityksen, asiakkaan kuuntelemisen, ammattitaidon ja laadukkaan tuotannon yhtälö. Kun kerran pystymme tekemään maukasta, niin päätimme myös panostaa laajaan valikoimaan.

Meiltä löytyy enemmän valintoja kuin muilta, oli sitten kyseessä rasvapaistotuotteet, einekset, kahvileivät, ruokaleivät tai konditoriatuotteet. Kehitämme jatkuvasti uusia tuotteita kuluttajien toiveiden mukaisesti. Valikoimastamme löytyy aina jotain uutta ja mielenkiintoista.

Olemme pitkään alalla ollut perheyhtiö.

Pitkäjänteisyys, jatkuvuus ja sitoutuminen ohjaavat toimintamme. Toinen sukupolvi on ajettu sisään ja olemme arvoillamme ja filosofiallamme kasvattaneet yrityksemme merkittävästi. Liikevaihtomme on yli 10 miljoona euroa ja työllistämme liki sata alan ammattilaista.

Elintarviketurvallisuus ja laatu

Lupauksemme on olla Maun verran parempi ja tämän lupauksen pitämiseksi teemme jatkuvaa laatu-ja tuotekehitystyötä. Hyvät raaka-aineet ja moderni tehtaamme sekä ammattitaitoinen henkilökunta varmistavat tuotteidemme laadun. Leipomollamme on Hyvää Suomesta -joutsenlipun käyttöoikeus, ja leivommekin useita tuotteita 100% suomalaisesta viljasta.

Leipomollamme on FSSC 22000 elintarviketurvallisuusjärjestelmä sertifikaatti 8134-02. Jokioisten Leipä Oy:n johto on sitoutunut kehittämään elintarviketurvallisuusjärjestelmää ja toimintaansa FSSC 22 000 standardin mukaisesti sekä lakeja ja määräyksiä noudattaen.  Pyrimme jatkuvasti parantamaan ja kehittämään toimintaamme vastataksemme entistä paremmin niin kuluttajien kuin viranomaistenkin odotuksiin.  Myös asiakkaiden esittämät elintarviketurvallisuusvaatimukset ovat tärkeä osa toimintaa. Elintarvikkeiden valmistusta säännellään monilla säädöksillä, ja Jokioisilla onkin pitkään tehty yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa, jotta pystymme täyttämään kaikki heidän ja asiakkaidemme vaatimukset.

Tuotannossa on käytössä HACCP–järjestelmään perustuva vaarojen arviointi ja leipomo pyrkii kaikin mahdollisin keinoin minimoimaan elintarviketurvallisuusriskejä.

Elintarviketurvallisuusjärjestelmän lähtökohtana on jatkuvan parantamisen tie. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että uusia työntekijöitä rekrytoidessa annetaan arvoa, jos henkilöllä on tietämystä ja osaamista FSSC 22000 sertifikaatista. Koulutussuunnitelmamme ylläpitäminen ja toimintamme pitkäjänteinen kehittäminen on jatkuvaa työtä.

Ympäristö

Pyrimme ottamaan ympäristön huomioon kaikessa toiminnassa. Valitsemme yhteistyössä pakkausmateriaalitoimittajien kanssa vähiten ympäristöä rasittavat vaihtoehdot ja tietenkin lajittelemme sekä kierrätämme jätteet. Olemme olleet Pakkausalan ympäristörekisterin jäsen vuodesta 1999. Yrityksemme on hyväksytty myös teollisuuden energiasäästösopimuksen piiriin ja hyödynnämme mm. uuneista tulevan hukkalämmön. Meille on myös tärkeänä tukena paikallinen yhteisö, ja pyrimme käyttämään lähialueen viljantuottajien viljaa. Olemme myös pyrkineet tekemään oman osamme Jokioisten kartanomiljöön säilyttämiseksi ja tunnettuuden lisäämiseksi esimerkiksi tuomalla sitä esille tuotepakkauksissamme.

Historia

Jokioisten Leivän perustivat kaksi leipuripoikaa, Seppo Virtanen ja Timo Lehtilä, vuonna 1983. Yritys myytiin Tuottajan Mylly Oy:lle vuonna 1990. Vuonna 1997 perustettiin Seppo ja Jaana Virtasen omistama yritys, joka osti Jokioisten Leipä Oy:n nimen ja liiketoiminnan, ja uuden yrityksen liiketoiminta käynnistyi vuoden 1998 alussa. Toimitusjohtajaksi nimettiin Seppo Virtanen ja leipomon johtajaksi Timo Lehtilä. Yritys työllisti tuolloin 32 henkilöä. Vuonna 1988 valmistuivat myös uudet toimitilat Forssan läheisyyteen valtatie 10 viereen Jokioisille. Tiloja on laajennettu edelleen vuosina -90,-92,-94,-98 ,2002, ja 2008 kunnes vuonna 2013 sattuneen tulipalon jälkeen rakennetiin täysin uudet, modernit toimitilat Jokioisiin Leivänkujalle.